tweet

redactie

Op onze site kun je regelmatig een nieuw interview vinden; we reizen stad en land af om jou te kunnen inspireren met mooie verhalen. Bovendien houden wij jou op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor jou en geven je info over onze projecten. Onze redactieleden weten waar ze het over hebben.

De redactie

Anne Jeen – hoofdredacteur
Anne is 25 en net afgestudeerd aan de Universiteit Leiden: International Studies. Op haar 15e kreeg ze uit het niets epilepsie in een heftige vorm. Medicijnen werkten niet en door de operatie verloor Anne tijdelijk haar spraakvermogen. Mindfulness en ACT (Acceptance and Commitmenttherapy) hielpen haar er doorheen. Ze weet nu: “ik HEB epilepsie en BEN het niet.” Begin dit jaar startte ze haar eigen bedrijf: Live in the Flow! en geeft ze mindfulnesscursussen. Ze blogt, reist én fotografeert.

 

Naïma Ait Ali – redacteur
Naïma is Junior Operations Specialist en projectmedewerker bij ING en ze zet zich in voor het programma ‘Onbekend Talent’ binnen deze organisatie. Daar kwam ze erachter dat ze een talent voor schrijven heeft. Naïma’s droom is om bureauredacteur te worden. Bij Hoezo Anders wil ze meer schrijfervaring opdoen. Naast schrijven houdt ze erg van lezen (luisterboeken), met name historische romans en reisverhalen. Koken vindt ze ook erg leuk.

 

 

marrit2Marrit Postma – redacteur
Marrit is sinds haar twaalfde slechtziend. Ze wilde altijd al iets doen met schrijven en doet nu redactiewerk voor Oogvereniging Jongeren en Studenten en Hoezo Anders. Ze wil mensen met een beperking stimuleren iets te doen met hun talenten en schrijven over mensen die niet bij de pakken neerzitten. Ze vindt het belangrijk dat mensen zien wat iemand met een beperking allemaal nog wel kan en wil inspirerende verhalen schrijven over deze mensen. Marrit heeft ook een eigen blog.

 

Claire

 

Claire Jas – redacteur
Claire is studente journalistiek. Ze is gek op muziek en bezoekt in haar vrije tijd zoveel mogelijk concerten en festivals. Claire is erg ambitieus en droomt ervan later aan verschillende tijdschriften mee te werken. Het zijn de verhalen achter de mensen die haar inspireren, de lezer hun verhaal kunnen vertellen is wat schrijven voor haar interessant maakt. Claire woont samen met haar vriend en hondje, studeert en schrijft daarnaast met veel plezier voor Hoezo Anders.

 

 

 

Claudia Kuijs-Grannetia – redacteur
Claudia versterkt sinds kort ons redactie team. Ze is 27 jaar, woont in Oss en heeft een lieve man en een eenogige kat. Na haar studie geschiedenis en religiestudies en verschillende communicatiecursussen werkt ze nu als webredacteur bij de provincie Gelderland en sinds kort dus ook voor Hoezo Anders. Zelf heeft ze een aangeboren afwijking aan haar wervels, Klippel-feil. Hierdoor heeft ze vergroeide rug-en nekwervels waardoor ze zich aardig kan identificeren met onze doelgroep en ze wil zich ook graag voor lotgenoten inzetten.

Leonie Oostenrijk – redacteur
Leonie is 28 jaar en in het bezit van zes chronische ziektes. Op haar zestiende kreeg ze voor het eerst echt klachten. Inmiddels wordt haar leven dagelijks beïnvloed door haar ziektes. Ze heeft het hypermobiliteitssyndroom, PDS, fibromyalgie, een conversiestoornis, PCOS en POTS. Simpel gezegd heeft ze daardoor altijd last van pijn, vermoeidheid en kan ze niet tegen stress. Na twee jaar op de bank zitten was ze er klaar mee en wilde weer genieten van het leven. En dat doe ze nu: ze is met haar eigen blog begonnen om meer begrip en bekendheid voor chronisch zieken te krijgen én om te laten zien dat je als chronisch zieke ook een leuk leven kan hebben. Want ze kan misschien niet alles en moet rekening houden met haar grenzen, maar haar leven is wel leuk! Haar eigen blog heet Sugarframe.