Hoezo Anders – Actueel – Agenda 2013

0

Waar zijn we allemaal mee bezig en waar?

Eigenlijk kun je elke dag wel iets nieuws op de site vinden want als jij er je voordeel mee kan doen, melden we dat. Dus check de site dagelijks op events, projecten of een nieuw verhaal. 

Betere oplossingen bedenk je samen

Twee keer per jaar kun je met ons meepraten en -denken tijdens het DenkAndersDebat. Dit jaar op 29 mei in Amsterdam en op 7 november in Zwolle over werk vinden, krijgen en houden.

Ik kan dit!

In april zijn we met een groep jongeren voor wie leren wat lastiger is, een grote uitdaging aangegaan. Waar dromen zij van? En wat denken zij na school te gaan doen (vaak zonder diploma)? Ze interviewden verschillende mensen en maakten hun eigen tijdschrift! 

Van welke planeet kom jij?

Sommige leerlingen op een reguliere school hebben nog nooit een leeftijdsgenoot met een beperking gezien. Ze hebben geen idee hoe het is om er één te hebben of hoe het is om anders te zijn. Dus gaan we samen met leerlingen van het VSO op bezoek op een 'gewone’ school. Zijn we nou echt zo anders? 

Crohn op je werk

Samen met CCUVN vragen we aandacht voor jongeren die graag aan het werk willen (blijven) met of ondanks hun ziekte. Zo hebben we de Beste Baas-award uitgereikt en verzamelen we tips om uit te leggen hoe het kan en dat het kan. Op deze site vind je allerlei tips voor jou en de werkgever. infographic.pdf

Durf te dromen

Samen met BOSK organiseren we een campagne om jongeren met een beperking of chronische ziekte te inspireren hun droom te realiseren. Jongeren en (jong)volwassenen geven verschillende workshops op V(S)O-scholen. Heel gedurfd!? Kijk op facebook

Durf te vragen

Als je net van school af bent, denk je nog dat iedereen op jou zit te wachten. Dat is ook zo als je weet hoe je je moet presenteren, de juiste ingangen hebt, do’s & don’ts kent bij een sollicitatie of de start van je nieuwe baan. Je hebt een netwerk nodig…maar hoe bouw je dat op? En hoe fijn zou het zijn daar een beetje hulp bij te hebben? Het mentorproject Navigator kan jou helpen.

Meer weten over deze projecten? Meedoen of weet je iemand die wil sponsoren? Mail naar Daniella Krijger, directeur van Hoezo Anders