ambassadeurs – Stichting Hoezo Anders

0

Onze ambassadeurs hebben het zelf allemaal meegemaakt en vertellen hun verhaal om iedereen wakker te schudden. Dit zijn jonge mensen die net als jij keihard knokken om hun droom te realiseren!

Tim Blok – schrijft, maakt, studeert en leeft muziek. In 2009 bracht hij, onder zijn artiestennaam “Tuxedo”, zijn 1e solo-CD uit genaamd “It Suits Me”. In Aug. 2011 werd, nadat hij de zangeres Hilin Düyü had ontmoet, in zijn homestudio op de 3e verdieping, de basis gelegd voor 3rd Floor Magic. De band bestaat inmiddels uit 6 leden en de samenwerking heeft al veel “magische” nummers opgeleverd en dit proces gaat onverminderd door.

Hun 1e CD werd in April 2010 in een stampvol P60 in Amstelveen gelanceerd en vervolgens werd hun EP “Let Go” gelanceerd op 24 Jan. 2014 in de Amsterdamse Sugar Factory.

Het recept voor hun aanstekelijke, eigen muziekstijl “Fusion-hop” is vrij eenvoudig: “gewoon wat goede funk, hiphop, ska, reggae, blues, soul, rock en blues in een blender gooien.”. Dit heeft al tot menig hoogtepunt en succes geleid, waaronder de finale van Radio538 Demo-duel, diverse optredens op Radio3FM, BNN, NCRV, Radio6, de finale van de Amsterdamse Popprijs, supportact van de Gym Class Heroes in de Melkweg, finale NH PopLive in Paradiso, Popronde 2012 en afgelopen augustus zijn zij met miniem verschil 2e geworden bij de verkiezing van de meest belovende, nieuwe band tijdens de SENA PopNL Awards in de Melkweg.

Solo voor Hoezo Anders Voordat Tim echter deze succesvolle, muzikale weg insloeg, heeft hij zelf ook een enorm moeilijke periode doorgemaakt en is mede daarom ambassadeur van Hoezo Anders geworden. Naast 3rd Floor Magic is Tim bezig met een solo project genaamd Tuxedo Tunes. Het album “The X in LXFE” komt eind 2014 uit. The “X” vertegenwoordigt alle taboes in het leven en kaart vooral problemen als liefdesverdriet en verslaving aan. Hij wil jongeren “like his old self” met zijn verhaal en liedjes inspireren en wakker schudden en laten horen hoe het hem is gelukt om vanuit de ‘goot’ op te klimmen naar waar hij nu staat. Zijn teksten hebben inmiddels al tot heel wat respect , (h)erkenning en betraande ogen geleid….

Volg Tim daarom via zijn website, Facebook en Twitter @3rdFloorMagic. Lees ook zijn interview!