Anouska

0

NIET DOEN: vergeet de applicatie te personaliseren

Een goed cv en sollicitatiebrief zijn nutteloos als je ze aan de verkeerde persoon richt. Bij het vinden van je eerste baan na je afstuderen draait alles om het maken van een goede indruk op een vreemde.

ragazza2-8151769Volgens „StandOut CV” doen recruiters er gemiddeld 6 tot 8 seconden over om door een CV te scrollen. Als uw documenten te algemeen zijn en niet aantonen dat u het bedrijf en de functie waarop u solliciteert goed kent, kunnen ze onmiddellijk worden afgewezen.TO DO: Heb een LinkedIn-profiel.

 • Het lijkt misschien de vervelende grote broer van sociale media, maar LinkedIn kan wonderen verrichten als het gaat om het krijgen van een sollicitatiegesprek.
 • Uit een recent onderzoek bleek dat 122 miljoen mensen een interview kregen via LinkedIn, terwijl 35,5 miljoen mensen werden aangenomen nadat ze contact hadden gehad met andere gebruikers op de site.
 • Dit komt overeen met drie mensen per minuut die via het platform worden ingehuurd.NIET DOEN: vergeet andere sociale profielen privé te maken

Sommige potentiële werkgevers zullen uw accounts op andere sociale media (Facebook, Instagram, Twitter, TikTok) bekijken om beter te begrijpen wie u bent. Als je geen onberispelijke openbare afbeelding hebt, stel ze dan allemaal in als privé.
Interview

TE DOEN: Wees zelfverzekerd

59a-foto-come-trovare-lavoro-senza-esperienza-6777522Zelfvertrouwen komt voort uit vele aspecten: je gepast kleden, er goed uitzien, op tijd komen, het bedrijf leren kennen waarvoor je solliciteert, gemotiveerde antwoorden geven. Hier zijn een paar tips:

 

 • Kies je outfit de avond voor het interview, misschien denkend aan de stijl van het bedrijf.
 • Lees de website van het bedrijf en maak een paar aantekeningen.
 • Bekijk de waarschijnlijke vragen en antwoorden van het interview met een vriend.
 • Zet de wekker en kom vroeg aan, zodat je even kunt ontspannen voordat je begint.

NIET DOEN: arrogant zijn

gettyimages-187943367_167748896b6_9962083-kfuf-u3110554285622rue-593x443corriere-web-sezioni-6515667Er is een dunne lijn tussen zelfvertrouwen en arrogantie. Schep niet op, overdrijf het niet en leg niet te veel nadruk op uw persoonlijke successen. Negeer andere mensen niet. Probeer zinnen te gebruiken met „wij” in plaats van „ik”. In groepsinterviews hoef je niet naar buiten te gaan om het voortouw te nemen – leiderschap betekent begrijpen van de situatie waarin je je bevindt.

TO DO: Stel vragen. Zie het interview als een praatje in plaats van een verhoor. Je bent er niet alleen om te antwoorden, maar je kunt ook vragen stellen. Maak van tevoren een lijstje zodat je kunt laten zien dat je goed voorbereid bent. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Welke opleiding krijg ik? Wat zijn de mogelijkheden voor professionele ontwikkeling?
 • Hoe ziet een typische werkdag eruit?
 • Waarom werk je hier graag?
 • Wat zijn de huidige doelstellingen van het bedrijf?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in