Danielle

0

Niets belet studenten natuurlijk om hun ambities wat verder te verleggen en een baan te kiezen die bij hun studie past: denk aan de mogelijkheid om leerling te worden in een professionele studio, of je beschikbaar te stellen voor jongere studenten voor collegegeld en advies over het onderwerp.

Parttime werken in Milaan

Als je de dubbele rol van student en werknemer wilt vervullen, is de kans groot dat je kiest voor een parttime functie in plaats van een fulltime functie.In feite betekent parttime werken in Milaan dat je de juiste hoeveelheid tijd reserveert voor studeren en lessen volgen aan de universiteit, wat echter niet mogelijk zou zijn met een fulltime baan.

lavorare-online-6676359Seizoensgebonden banen in Milaan

Ook al denken we bij seizoensarbeid altijd aan vakantieoorden aan zee of in de bergen, in werkelijkheid kan zelfs een metropool als Milaan de beschikbaarheid van belangrijke seizoensbanen garanderen, gekoppeld aan de grote toeristenstromen die geconcentreerd zijn waar er zijn sommige evenementen kalenderspecificaties (denk aan Fashion Weeks, Kerstmis, enzovoort).

Solliciteren op een seizoensbaan kan een nuttige oplossing zijn om voor zeer beperkte perioden van het jaar de arbeidsmarkt te betreden, zonder afbreuk te doen aan de frequentie van de lessen aan de universiteit, aangezien veel seizoensbanen precies samenvallen met de onderbreking van de opleidingssessies aan de universiteiten .

Avonds werken in Milaan

Zoals we niet al te veel regels geleden al vermeldden, is een van de „traditionele” oplossingen voor externe studenten die wat economische autonomie willen verwerven, het vinden van werk in een van de vele clubs die de stad verrijken met plezier en mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. .

Dit zijn veelal parttime avondbanen in kroegen, restaurants, bars en andere plekken waar aperitieven, aperitieven, diners en andere vormen van catering worden geserveerd. Het is helemaal niet moeilijk om er een te vinden die voor u kan doen, zoals blijkt uit de vele vacatures op gespecialiseerde sites.

Digitale klussen om thuis te doen

  • De afgelopen jaren is het aandeel externe studenten in Milaan dat erin slaagt een salaris te verdienen door digitaal thuiswerken steeds groter te worden.
  • Ook in dit geval is de lijst met alternatieven erg gevarieerd. Denk aan vertalers en online docenten, columnisten en online verkopers.
  • De soorten contracten die moeten worden geëvalueerd voor werken tijdens de universiteit

lavori-online-7673879Wanneer je tijdens je universitaire studie wilt werken, is alles mogelijk en staat dus niets je in de weg om een ​​fulltime dienstverband aan te gaan. Aangezien het echter erg moeilijk kan zijn om de hele universitaire opleiding te studeren en te werken, raden we je aan om soorten contracten te evalueren die je voldoende flexibiliteit bieden, om tijdens de week studie-uren te maken en de trainingen bij te wonen zonder problemen onderzoek.

Om deze redenen zijn parttime contracten, fulltime seizoenscontracten en stages de meest praktische opties voor werken en studeren.

Aanwezigheid van lessen en werk coördineren

Het coördineren van de aanwezigheid in de klas en het werk is een van de grote obstakels die veel buitenlandse studenten in Milaan ervan weerhoudt om met succes hun eigen bedrijf te starten.

Het feit dat het een obstakel is… betekent echter niet dat het toch niet kan worden overwonnen! Het is inderdaad essentieel om vooraf handige en flexibele contractformules op te stellen die, zoals we enkele regels geleden al hebben kunnen herhalen, u de mogelijkheid bieden om tijd te reserveren voor studie en examens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in