Een drama in daten

0

Maak daarna een agenda waarin u aangeeft hoeveel van de dag u aan studie, hoeveel u aan werk wilt besteden en natuurlijk hoeveel u reserveert voor vrije tijd: een beetje ontspanning is nodig, ook niet om te moe worden van training en professionele verplichtingen. .

Optimaliseer de tijd om effectief te studeren

nick-morrison-fhnnjk1yj7y-unsplash-scaled-e1612289100886-1353159De beste manier om de tijd om effectief te studeren te optimaliseren, is zeker om een ​​dagelijkse routine te creëren. Dat wil zeggen, het probeert bewust en duurzaam de uren te plannen die aan studie en die aan werk moeten worden besteed, waarbij intensiteitspieken worden vermeden.

Onthoud in feite dat om je met succes voor te bereiden op een examen, het niet nodig is om „marathons” te doen, maar het is veel beter om te proberen een geleidelijk pad in de loop van de tijd te creëren, dat je over een paar maanden kan leiden om je voor te bereiden op het examen zonder last van overmatige druk.Het geheim van het optimaliseren van de tijd om effectief te studeren, zelfs als je studeert, is daarentegen dat alles: plannen!

Laat ruimte voor lichamelijk welzijn

Zoals we niet al te veel regels geleden al aangaven, van studie & werk alleen kun je niet leven. Houd daarom altijd wat tijd over voor lichamelijk welzijn (gym, sporten met vrienden, enz.) en voor ontspanning.

Op deze manier heb je de mogelijkheid om je energie op te laden wanneer dat nodig is, en om de stress en spanning die zich van nature zullen ophopen tijdens je reis als student die off-site werkt te ventileren.We hopen dat deze korte tips nuttig voor je zijn geweest om je goed voor te bereiden op je volgende leven als werkstudent in Milaan.

lavoro-online-da-casa-3751372Als je meer wilt weten over wat je te wachten staat in je studentenleven in Milaan, nodigen we je ook uit om onze gids te lezen over hoe en waar te winkelen in Milaan en onze 7 tips om alleen te wonen in Milaan.

Wanneer je onderhandelt en een jobaanbieding evalueert, moet je jezelf altijd een fundamentele vraag stellen: is deze baan voor mij? Als u niet weet of u een aanbod moet accepteren, moet u misschien weten dat het goed is om, voordat u een baanaanbod accepteert, alle aspecten die op het spel staan, te evalueren, niet alleen het salaris en de economische aspecten.

Laten we eens kijken hoe we vacatures rechtstreeks van bedrijven of wervingsbureaus kunnen evalueren, hoe we twee of meer tegelijkertijd ontvangen aanbiedingen kunnen vergelijken en met welke parameters we rekening moeten houden voordat we de aanbieding accepteren.

Omstandigheden waaronder u mogelijk een nieuw aanbod moet overwegen

Het kan zijn dat u op verschillende momenten in uw leven vacatures moet vergelijken en evalueren. Als je bijvoorbeeld voor het eerst de wereld van het werk betreedt, denk dan goed na over het voorstel: je bent nog een beginner, maar het is goed om zorgvuldig te kiezen, want wat je besluit te doen, zal je toekomstige carrière beïnvloeden.

lavoro-215613-660x368-7871454Als je daarentegen een jobaanbieding moet evalueren met je huidige job, is de situatie rustiger.

Je vertrekt vanuit een voordelige positie: je moet kiezen tussen twee uitstekende opties maar je bent volledig vrij in deze keuze. Achter je staat de zekerheid van een baan die je leuk vindt en die je enige economische stabiliteit geeft, dus mocht dit nieuwe aanbod niet echt iets voor jou zijn, dan heb je een vangnet.

Als u daarentegen momenteel werkloos bent of ontslagen bent, bevindt u zich in een delicatere situatie. Het is echter het beste om geen overhaaste beslissingen te nemen en toch goed te evalueren voordat u een baanaanbieding accepteert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in