denkandersdebat – Stichting Hoezo Anders

0

Op donderdagmiddag 13 april wordt in samenwerking met Hogeschool Windesheim het 13e DenkAndersDebat gehouden. Het DenkAndersDebat is een inspirerende bijeenkomst voor jongeren met een beperking of chronische ziekte die hun dromen willen waarmaken. Je kunt luisteren, meedenken en meepraten over onderwerpen die jou bezighouden: je school, je stage, je werk, je financiën…het komt allemaal voorbij.

De twee thema’swindesheim-logo-4049484 van het debat zijn: ‘Hoe anders moet het onderwijs ingericht worden om toegankelijk te zijn voor iedereen?’ en: ‘Hoe maak je van je stage een succes?’ Ga je bijvoorbeeld vertellen bij aanvang van je stage of tijdens je sollicitatiegesprek dat je een beperking hebt? Welke begeleiding heb je nodig om je stage of baan succesvol te doorlopen? Doel van het debat is het hoger onderwijs toegankelijker te maken voor iedereen.

Meer begrip en oplossingen
Door het delen van ervaringen en ‘best practices’ met werkgevers en studenten (met en zonder (functie)beperking) ontstaat er meer begrip en kan er beter nagedacht worden over oplossingen. Juist door aan te geven wat er aan beide kanten nodig is, is de kans dat studenten met een functiebeperking slagen – zowel tijdens hun studie als op de arbeidsmarkt – groter! Het resultaat van deze middag is dat je borrelend van energie en met een rugzak vol ideeën (en wellicht visitekaartjes) naar huis gaat!

dad_rotterdam2-300x169-9941670DenkAnders-tafel
Gasten aan de DenkAnders-tafel zijn studenten van Windesheim en werkgevers als Isala Ziekenhuis, PWC, Delta Wonen, Deltion College. Ook zijn er vertegenwoordigers van LSVB en ISO, Iederin en handicap+studie. Het gesprek wordt geleid door Marc de Hond. Ook de gasten in de zaal worden uitgedaagd en gestimuleerd om mee te denken en te praten en eventuele problemen op het gebied van participatie op te lossen. Onze nieuwe hoofdredacteur Rebecca ter Mors zal ook deelnemen aan het gesprek. Ze is chronisch vermoeid en heeft problemen met haar geheugen door een hersentumor op jonge leeftijd. Haar ziekte gaf de nodige vertraging tijdens haar studie.

Info & aanmelden
Meld je alvast aan via [email protected]
Wil je jouw ideeën of ervaring delen? Stuur dan een mail aan [email protected] Datum: 13 april 2017 Tijd: 15.00 uur – 17.30 uur

Locatie: Gert Veenhovenzaal, Hogeschool Windesheim