wat nou anders – Stichting Hoezo Anders

0

Je (droom)baan vinden als je een beperking hebt, is een stuk lastiger (ook als het niet zo zichtbaar is). Maar niets is onmogelijk! Het kan enorm helpen om wat extra hulp te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door begeleiding van een mentor. Tijdens ons project Wat nou Anders krijg je een jaar lang iemand die jou persoonlijk begeleidt bij je zoektocht naar een vervolgopleiding, stage of werk.

Voorkom verkeerde keuzes of de kans op thuis zitten zonder diploma. Geef je op voor Wat Nou Anders!

Zit je op het VSO en ga je volgend jaar stage lopen of eindexamen doen? Misschien kan jij dat zetje juist goed gebruiken. Voor meer informatie: mail [email protected]

Interesse om mentor te worden? Lees dan onze flyer en stuur het aanmeldingsformulier op naar Fred IJpma via [email protected]
Bekijk ook ons Aannamebeleid vrijwilligers.

82b6bf2240ec812b8636ca14c66e3f0d-300x300-3162715#deeljedroom Een mentor is eigenlijk een soort raadgever. Onze mentoren zijn ervaren mensen uit het bedrijfsleven. Je kunt vragen stellen over werk, stage, vervolgopleiding of wellicht over financiën en je mentor stelt ook vragen aan jou om erachter te komen wat je nu echt wilt. Misschien wil je weten wat een bepaald beroep inhoudt. Een mentor kan jou dan in contact brengen met iemand in zijn netwerk. Of twijfel je over een vervolgopleiding maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Samen gaan jullie dat uitzoeken.

Een mentor lost je problemen niet op maar helpt je wel om het zelf te doen!
De mentoren zijn getraind door Moovs en stellen jou allerlei vragen. Zo komen jullie er samen achter wat je nu echt wilt en wat je misschien dwars zit bij het waarmaken van je droom. Samen maak je een eenvoudig stappenplan om je doelen te bereiken.

dsc_0473-300x200-1888643Best Year Yet! In januari 2014 zijn we gestart met 16 leerlingen van Orion College West in Amsterdam. Op 5 juni waren alle jongeren op bezoek bij de Baak voor een workshop over zelfvertrouwen. Wat een gave dag hadden ze in Noordwijk! Veel geleerd, lekker gegeten en uiteraard ook gelachen!

In januari vertelde Hoezo Anders directeur Daniella over dit project op de radio bij Werken FM.

Wat nou Anders is mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels , Oranjefonds en onze donateurs.