facts & figures – Stichting Hoezo Anders

0

Sinds de oprichting in 2010 heeft de stichting 22 projecten geïnitieerd en uitgevoerd én aan 11 (beeldvormings)projecten van andere organisaties meegewerkt of een bijdrage geleverd.

Vrijwilligers
De stichting werkt alleen met vrijwilligers en realiseert de projecten en evenementen met ca 20 vrijwilligers per jaar. Per project worden jongeren uit de doelgroep betrokken om mee te werken aan de planvorming en uitvoering.

De dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd door de directeur en de hoofdredacteur van de website. Vanaf 2012 nemen de financiële bijdragen toe en kunnen projecten grotendeels worden gefinancierd door fondsen. Verschillende bedrijven faciliteren in mensen en middelen.

Jaarlijks bereikt de stichting met de activiteiten zo’n 1000 jongeren, via de website en de sociale media meer dan 500.000 jongeren, ouders, werkgevers, jobcoaches, professionals, leerkrachten en medisch specialisten.

Stagiaires, Wajong en re-integratie
De stichting biedt tevens de mogelijkheid aan jongeren met een (wajong-)uitkering en studenten mbo, hbo en wo een stage te doen of werkervaring op te doen.

In 2011 heeft de stichting een stage van een half jaar geboden aan een jongere met een SW-uitkering. Door haar werkzaamheden en de begeleiding bij de stichting heeft zij meer zelfvertrouwen gekregen waardoor ze nu een mbo-opleiding combineert met parttime werk.

De stichting biedt sinds 2012 jaarlijks jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijv met Wajong) de mogelijkheid werkervaring op te doen op het gebied van redactionele en managementvaardigheden.

Studenten en jongeren met en zonder een beperking doen interviews en schrijven artikelen voor de website. In 2014 en 2015 waren 6 redacteuren en 8 bloggers voor kortere of langere tijd aan de stichting verboden. Daarnaast doen jaarlijks minimaal 2 studenten van een universiteit of hogeschool een afstudeeronderzoek of -stage/opdracht bij de stichting. Ook doen minimaal 2 VO-leerlingen hun maatschappelijke stage bij Stichting Hoezo Anders.

Voor stagiaires hebben we altijd plaats. Geef duidelijk aan wat je kunt en wilt leren. Heb je een uitkering en wil je ervaring opdoen om je kansen op een echte baan te vergroten? Neem met ons contact op. Het is tijd om je dromen waar te maken!

Hoe kunnen wij helpen om jouw droom te realiseren?
Mail naar [email protected]