Fenna

0

Hoe te kiezen tussen twee aanbiedingen: met welke factoren moet u rekening houden?

Denk, voordat u een baanaanbieding accepteert, na over alle factoren die u tot het voorstel hebben geleid dat u heeft ontvangen: uw vaardigheden, uw ervaringen, uw sterke punten, uw interesses en uw passies komen overeen met de welke baanaanbieding zij u aandoen?

Werk jij de komende 5 weken met plezier voor deze werkgever? Hoe zit het met de komende 5 maanden? En voor de komende 5 jaar? Soms is het nodig om compromissen te sluiten, zeker in een gecompliceerde arbeidsmarkt als de huidige.

  • Het is echter belangrijk dat je naast een zeer realistische en concrete aanpak altijd een sterke focus houdt op je prioriteiten en je langetermijndoelen.
  • De ervaring leert ons dat geen enkele baan perfect is. Er zijn aspecten die wel en niet leuk zijn voor elke baan.
  • Voordat u een baanaanbieding accepteert, is het echter belangrijk om ten minste deze elementen in overweging te nemen: Aangeboden salaris en voordelen

transcribing-his-notesJe kunt niet alleen rekening houden met de economische aspecten, maar het zou een leugen zijn om te zeggen dat ze niet belangrijk zijn en niet moeten worden overwogen. Probeer eerlijk tegen jezelf te zijn over het soort leven dat je op de lange termijn wilt en bedenk welk salaris je kan veroorloven.

Kijk in ieder geval niet alleen naar het basissalaris. Denk ook aan vakantiedagen, lunchkaartjes, onkostenvergoedingen, eventuele bedrijfsauto of mobiele telefoon en hoe deze zich gedragen bij overwerk. Al deze ogenschijnlijk kleine dingen hebben op de lange termijn een zeer sterke impact.

Denk ook aan de reis die je moet maken om op je werk te komen: moet je elke dag 2 uur rijden en betalen voor de snelweg? Zelfs met deze details in de werkelijkheid (die niet zozeer details zijn) moet serieus rekening worden gehouden.

Vermogen om te groeien en te leren

Heel vaak willen we van baan veranderen omdat we ons vervelen in de situatie waarin we ons bevinden. Als je jezelf beperkt tot elke dag dezelfde dingen te doen en je hebt al maanden niets nieuws geleerd, is het waarschijnlijk tijd voor een andere omgeving.

  • Houd er echter rekening mee dat het niet altijd nodig is om van baan te veranderen om deze air van verandering te ervaren: soms is het voldoende om eerlijk met je manager te praten.
  • Als het een belangrijke hulpbron voor het bedrijf blijkt te zijn, zullen ze er waarschijnlijk naar streven om je deze ruimte voor groei te geven die je zo hard nodig hebt.

pexels-photo-3740899-e1600720857843-9583213Je zou intern kunnen verhuizen, van team of sector veranderen, of ze kunnen je een promotie aanbieden.Het belangrijkste is om duidelijke ideeën te hebben over wat je over 3-5 jaar zou willen doen: met welke ervaringen kun je komen waar je wilt zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in