geld&zo – Stichting Hoezo Anders

0

‘Show me the Money!’
Of je nu nog thuis woont of al op jezelf. Nog op school zit of aan het werk…je wilt toch wat geld te besteden hebben. Hoe kom je daaraan? Afhankelijk van je situatie en je leeftijd zijn er heel veel verschillende mogelijkheden van uitkering tot een echt salaris.

Het Nibud legt van alles uit over geld…hoe kom je eigenlijk aan geld bijvoorbeeld? Kijk eens bij Extra geld. En een leuk testje verklaart hoe jij met geld omgaat en vooral waarom: Geldtypetest.

Maar ook als je geld hebt is het handig om te weten (of te leren) hoe je het beste met je geld moet omgaan. Tips nodig? www.geldkomtuitdemuur.nl

Vandaag is ROOD 🙁
En wist je dat rood staan ook een schuld is? Tips om uit de schulden te komen: maak altijd al je post open, maar een overzicht van wie geld van jou krijgt en vraag hulp! Stichting MEE kan jou bijvoorbeeld helpen je financiële zaken op orde te brengen. En check ook Papermates!

Op MEE vind je veel info en kijk ook eens bij Per Saldo.

Meer uit je geld halen
Op de website van Edgie vind je ook veel praktische tips over geld. Hoe verdien je je geld en hoe geef je slim uit? Is geld lenen eigenlijk verstandig? Speel ook eens het spel MoneyMatters! Hoe ga jij straks op je 30e om met je maandsalaris?

Zorgverzekering afsluiten Vanaf je 18e ben je verplicht om zelf een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Het is best lastig om een goede keuze hierin te maken. Het is belangrijk om een balans te vinden in de premie die je moet betalen en wat jij daarvoor terugkrijgt aan zorg. Een basisverzekering is verplicht, en vergoedt de kosten van je bezoek aan de huisarts, je medicijnen en eventueel bezoek aan het ziekenhuis. Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende pakketten.

Een website waarop je zorgverzekeringen kunt vergelijken, kan je helpen in het maken van je keuze. Bijvoorbeeld Independer voor jongeren of Sum studenten zorgverzekeringen.