Symposium

0

Ruimte om te groeien

lavoro-durante-il-coronavirus-8108485Om een ​​baanaanbieding te accepteren, moet je weten of de functie je ruimte biedt om te groeien. Een manier om hier achter te komen, is door met mensen te praten die de functies bekleden die je over een paar jaar zou willen hebben. Hoe zijn zij daar gekomen? Is een klim mogelijk?

Je kunt op Linkedin contact opnemen met iemand die daar momenteel werkt of daar ook in het verleden heeft gewerkt (idealiter zou je met twee of drie mensen contact moeten opnemen om een ​​objectiever beeld van de situatie te krijgen).

  • Krijg een idee van wat voor soort persoon je manager zal zijn, of hij je doorgroeimogelijkheden zal bieden en of hij je zal ondersteunen op je pad.
  • Je kunt LinkedIn iets meer gebruiken om de loopbaantrajecten van bedrijfsmedewerkers te zien: als je ziet dat ze jarenlang in dezelfde functie zijn gebleven en daarna hun baan opzeggen, is dat waarschijnlijk geen goed teken.

Missie en bedrijfscultuur

  • Om gelukkig te zijn en op je best te werken, moet je een baan vinden waar je passie voor hebt, in een bedrijf waar je je ook qua idealen en cultuur op je gemak voelt.
  • Als je de cultuur en waarden wilt begrijpen, kijk dan eerst naar de kleine dingen: de dresscode van het bedrijf, flexibiliteit en tolerantie met schema’s en deadlines.

lavorare-a-distanza-1024x512-6266256Om te beoordelen of dat bedrijf de juiste plek voor je is, begin je lokaal na te denken over wat jouw ideale werkplek zou moeten zijn. Als je eenmaal een idee hebt, begin dan met het onderscheiden van de elementen die er noodzakelijkerwijs moeten zijn, die een pluspunt worden en die die er absoluut niet mogen zijn. Gebruik dan dit schema om vacatures te vergelijken.

Je leven buiten kantoor

De juiste balans tussen werk en privé is essentieel voor een gezond en bevredigend leven.Denk na over wat belangrijk voor je is: gezondheid, fitness, relaties, familie, schrijven, je hobby’s … wat het ook is, het is belangrijk dat je baan je ook tijd geeft om dat te doen!

Biedt uw huidige baan u voldoende tijd om te doen wat voor u belangrijk is? En als het antwoord nee is, is er dan een manier om dingen te veranderen? Of is de nieuwe jobaanbieding beter?

lavorare-da-remoto-2256256Er zijn veel dingen om rekening mee te houden, vooral „kleine” dingen. Het belangrijkste is om altijd eerlijk tegen jezelf te zijn: denk niet na over wat je zou moeten doen, wat anderen denken dat het beste is. Concentreer u op wat belangrijk voor u is en gebruik het om te beslissen.

U zult zien, zodat u de juiste beslissing kunt nemen.

Als je twijfelt over het pad van het zoeken naar werk, ontdek dan de videolessen van de Jobiri Masterclass: je vindt er nuttige ideeën en advies om de wereld van het werk beter onder ogen te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in