Hoezo Anders – Hoezo ik – Bloggers

0

Wekelijks lees je hier een nieuwe blog van een van onze bloggers. We hebben een leuk groepje verzameld! Elke maand haken zij in op ons centrale thema. Hoe gaan onze bloggers om met het thema van deze maand:

     #Vakantie

Ruth is getrouwd en heeft twee zoons. Ze is eigenaresse van www.missiononwheels.nl In haar studietijd kreeg ze de diagnose MS, een van haar doelen is de integratie van mensen met een beperking te bevorderen. 

Vive la france

Nog enkele weken en dan lig ik gewoon heerlijk op het Franse strand! Ik kijk er nu al naar uit! Want mijn man en ik zijn wat dat betreft echte wereldreizigers. Wat is er nou mooier dan reizen? Er zijn zoveel mooie betoverende plekken op deze wereld. Het liefste ontdek ik ze allemaal.Helaas hebben we een paar jaar pech gehad doordat we vanwege ziekte niet weg konden. Mensen dachten op een gegeven moment dat ik last van heimwee had en niet durfde. Totdat ik het zelf ook bijna ging geloven. Gelukkig wist ik dat het niet waar was, ik was een periode fysiek erg slecht of kreeg verkeerde medicatie waar ik erg ziek van werd. Gewoon pech! Ik heb nog nooit heimwee gehad. Want ik ben ook niet een persoon die zich echt hecht aan een huis of plaats. Zo ben ik in mijn leven al 8 keer verhuisd.En dit jaar gaan we weer heerlijk weg! Vorig jaar zijn we sinds 3 jaar voor het eerst weer weg geweest, toen zijn we in Luxemburg geweest. Bij de keuze van waar we heen gaan, letten we uiteraard op de toegankelijkheid. Wij boeken vrijwel altijd onze gezinsvakantie bij Vacanceselect. Zij hebben namelijk een lijst van campings waar zij aangepaste stacaravans hebben staan, ideaal! Want kamperen, nee dat is niks voor mij. Als ik op vakantie ga wil ik uitrusten en niet geouwehoer hebben met leeglopende luchtbedden etc. En dan heb ik het nog niet eens over de gezamenlijke douches en toiletten.Dit jaar heerlijk een week naar de Franse kust en een week in het binnenland. En wat het extra leuk maakt is dat ik mijn familie weer zie. We zouden eerst ook langer gaan maar bij beide families lopen de verhuizing en verbouwing achter. Maar ach dan hebben we volgend voorjaar weer een reden om heen te gaan.Ook wordt dit de eerste lange reis voor onze jongste zoon Tom (3). Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Maar met de iPad, boekjes en tekeningen komen we een heel eind. En eenmaal op bestemming gaan we zeker genieten: zon, zee, strand. Mooie dorpjes en steden bezoeken, genieten van de heerlijkste Franse wijn en maaltijden, struinen op brocante markten op zoek naar een mooie vondst om vervolgens heerlijk met een plons in de zee of zwembad af te koelen.Ondanks mijn beperking reizen wij de wereld af, met een beetje creativiteit en een bus waarin mijn rolstoel en scootmobiel past, heb ik alle voorzieningen bij mij om er een fantastische vakantie van te maken. Bonne vacances et au bientot!

Meer lezen van Ruth? Neem eens een kijkje op haar website: www.missiononwheels.nl

Nieuwsgierig naar onze bloggers? Kijk eens bij:

Anne: eenandereroute.blogspot.nl
Vivian: www.viviansvocabulaire.nl
Gaby: gabstar25.wordpress.com
Deborah: www.hetvaltwelmaarnietmee.nl
Marleen: marleenlife.blogspot.nl
Tineke: www.tinekeveenstra.nl