Hoezo Anders – Hoezo ik – Mijn verhaal

0

Ik ben helemaal gek van dancemuziek en eigenlijk zou ik daar heel graag iets mee willen doen. Maar als je autisme hebt, kun je vast geen DJ worden zou je denken. Ik vond het ook te gek dat ik mee kon doen aan de DJ-workshop van Stichting Skyway. Deze stichting organiseert zintuigenprikkelende feesten voor jongeren met en zonder (verstandelijke) beperking. De docent stond er van te kijken hoe makkelijk ik alle informatie kon onthuden. Ik kwam er achter dat autisme dus best handig is. Sterker nog wat iedereen een beperking noemt, blijkt gewoon mijn talent te zijn! En zo stond ik dus op een geweldig dancefeest te draaien. Mijn droom is in vervulling gegaan!

Grensverleggende dance events voor iedereen

Senself, zo heten de zintuigprikkelende dance events van Skyway voor mensen mét én zónder een verstandelijke beperking.   Deze feesten zijn het eindresultaat van regionale trainingstrajecten gericht op dezelfde doelgroep. Jongeren die hun grenzen willen verleggen, helpen hierin mee de evenementen te organiseren. Terwijl ze dat doen ontdekken ze verborgen talenten, verwezenlijken ze onhaalbaar geachte doelen en ontwikkelen ze als gevolg meer zelfvertrouwen.

Zintuigprikkelend maar behapbaar: cool!

Muzikanten, videojockeys, gebarentolken, dansers, aromajockeys, lichtkunstenaars, smaakperformers en trilvloeren worden ingezet om een baanbrekende muziek- en dance-‘experience’ te creëren. En door de overzichtelijke opzet van het evenement en het ontbreken van snelle lichteffecten kunnen ook prikkelgevoelige bezoekers zich helemaal laten gaan. Senself geeft haar bezoekers het gevoel dat ze erbij horen en kunnen meepraten met hun leeftijdsgenoten over wat hip, stoer en cool is.

Houd de website van Senself in de gaten voor het laatste nieuws!

www.stichtingskyway.nl 

www.facebook.com/senself
www.twitter.com/senself

28 april | Sencity Eindhoven ‘Orange Edition’ |Effenaar

www.facebook.com/yoursencity
www.your-sencity.com 

www.visuelemuziek.nl

www.possibilizing.com