Marleen

0

2020 is een heel ingewikkeld jaar om werk te zoeken. Hiring Lab volgde inderdaad de impact van de COVID-19-pandemie op de wereldwijde arbeidsmarkt – het aantal vacatures daalde dramatisch in maart en begon pas begin mei te stijgen.

In augustus werden er echter 20% minder aanbiedingen geplaatst dan in dezelfde maand vorig jaar.

Op dit moment is werkloosheid helaas een ongebreidelde plaag over de hele wereld. In deze fase waarin de arbeidsmarkt steeds onzekerder wordt en verandert, kan het voor u moeilijk zijn om te begrijpen of, wanneer en hoe u op zoek moet gaan naar werk.

In dit artikel zullen we uitleggen hoe je op zo’n uniek moment een nieuwe benadering van het zoeken naar werk kunt gebruiken. Ook kijken we naar de voor- en nadelen van het aannemen van een baan met een lager salaris dan een WW of je prepandemische baan.
Wanneer moet ik werk gaan zoeken tijdens de COVID-19-pandemie?

lavoro-da-remoto-643x442-8032170Naast het niet eeuwig kunnen rekenen op een WW-uitkering, vrezen veel mensen dat ze nu of nooit meer aan het werk kunnen. Aan de andere kant zijn veel ouders misschien ook bang om een ​​voltijdbaan niet aan te kunnen gezien de huidige situatie op scholen.

Zorgverleners en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn terughoudend om banen aan te nemen die hen in gevaar kunnen brengen, en sommige mensen die in lagelonensectoren werken, aarzelen om vacatures te overwegen die minder bieden dan een werkloosheidsuitkering. De vraag die iedereen stelt is: wanneer moet ik weer op zoek naar werk?

Eigenlijk moet je nooit stoppen met zoeken naar werk. Op een normale arbeidsmarkt kan het tot zes maanden duren om een ​​aanvaardbare functie te vinden. Interviews kunnen weken of maanden duren, en als de baan waarin je geïnteresseerd bent een overplaatsing of aanvullende training vereist, heb je misschien nog meer tijd nodig om de nodige vaardigheden te verwerven.

Maar tijdens een pandemie, wanneer vacatures op een historisch dieptepunt staan ​​en de concurrentie groot is, kun je niet voorspellen hoe lang het zal duren om de juiste baan voor jou te vinden.

  • Een van de beste manieren om deze zoektocht met minder angst aan te pakken, is door jezelf goed voor te bereiden.
  • Een gemakkelijke manier om op de hoogte te blijven van vacatures van Indeed, is door u aan te melden voor Job Alerts.
  • Zo ontvang je een melding in je inbox wanneer er nieuwe vacatures worden geplaatst die voldoen aan jouw zoekcriteria.

U kunt de frequentie of het verzoek om deze waarschuwingen niet meer te ontvangen wijzigen in het gedeelte 'Instellingen’ van uw Indeed-account. U kunt er ook voor kiezen om een ​​wekelijks toepassingsdoel in te stellen op basis van uw behoeften en timing.5 manieren om tijdens een economische crisis op een nieuwe manier naar werk te zoeken

In 2020 vereist het zoeken naar werk, net als andere vakgebieden, ook een geest van aanpassing, aangezien de markt niet meer is zoals we hem ons herinneren. Hier zijn vijf tips om in de praktijk te brengen bij het zoeken naar een baan in een onzekere markt:

Focus op de korte termijn

Op dit moment lijkt het misschien alsof je veel aspecten van je leven niet onder controle hebt, dus plannen voor de toekomst kan moeilijk zijn. Probeer in plaats daarvan je leven over drie maanden te plannen. Wat zijn je prioriteiten op dit moment?

5f5b9b99280000120e9d28f0-2885566Heeft u financiële zekerheid nodig?

Of heb je genoeg spaargeld om je uitgaven te dekken en je te concentreren op het vinden van winstgevende vacatures voor loopbaanontwikkeling? Hoe kunt u kosten verlagen om uw spaar- of WW-uitkering zo lang mogelijk te laten duren en uw zoektocht naar werk te verlengen?

Afhankelijk van uw financiële situatie, moet u mogelijk een baan voor de korte termijn overwegen, zij het buiten uw opdracht. Ondertussen kunnen je favoriete werkgevers uitzoeken hoe ze het beste met de pandemie kunnen omgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in