Hoezo Anders – Hoezo ik – What's happening?

0

Tygo Gernandt is één van de meest veelzijdige acteurs van Nederland. Al sinds zijn twaalfde speelde hij tal van rollen in films en televisieseries. Van kindsaf aan wordt hij gedreven door een enorme energie. Volgens veel van zijn collega’s heeft hij last van ADHD, al is Tygo zelf het daar niet mee eens.

Hij vindt zichzelf 'alleen maar druk’. Inmiddels is hij al jarenlang gestopt met het slikken van Ritalin en heeft hij geleerd om te gaan met zijn stoornis door regelmatig te leven en veel te sporten.

Op vrijdag 16 december werd de serie Pavlov uitgezonden met een tv-portret van Tygo..hierin worden 8 BN-ers geportretteerd vanuit de wetenschap.

In deze aflevering gaat het over de ontwikkeling van ADHD in een mensenleven. Raak je het kwijt? En hoe leer je ermee te leven? Om voor eens en voor altijd duidelijkheid te verschaffen over die vraag werkt hij mee aan Pavlov en onderzoekt hij wat de wetenschap hem over ADHD kan vertellen. Is het genetisch aantoonbaar? Hoe zit het met zijn impulsiviteit en slaapgedrag? En functioneert hij inderdaad beter – zoals hij zelf denkt – als hij een joint heeft gerookt? Gaandeweg komt Tygo een paar ongemakkelijke waarheden op het spoor.

Kijk hier naar de aflevering:  http://www.wetenschap24.nl/

Bron: www.wetenschap24.nl & impulsdigitaal

Foto: via site van Rialto