Hoezo Anders – Hoezo ik – What's happening?

0

Via twitter kwam ik op het spoor van Autipower! Nieuwsgierig naar schrijver en uitgever kwam ik nog zo’n powerboek tegen: Succes met je ADHD! Kan dat? Herman Jansen van Uitgerij Pepijn schreef mee aan beide boeken en inderdaad: ik zou al die verhalen wel op Hoezo Anders willen zetten.

Ken je Ty Pennington van Extreme Home Make Over? Een vrolijk superenthousiast multitalent dat met een crew designers in een week een nieuw droomhuis bouwt. In zijn programma schiet hij juist gezinnen die het niet zo goed hebben en kinderen met 'special needs’ hebben te hulp. Maar ook minder bekende mensen vertellen in het boek over de soms moelijke jaren op (de middelbare) school… en dat ze na de diagnose zien hoe de puzzelstukjes in elkaar passen.

Autipower!

Ook in dit boek veel herkenbare verhalen van mensen die zich anders voelen maar ook inzien dat ze heel veel bijzondere talenten hebben. Daarmee steken ze mensen die nog worstelen met hun niet-zichtbare beperking een hart onder de riem. In dit boek overigens ook veel aandacht voor werken met autisme en re-integratie en dat is best logisch als je bedenkt dat veel mensen met een vorm van autisme in de wajong zitten of een andere uitkering hebben omdat ze door onbegrip of depressies het niet redden in een werkomgeving. Mooi is ook het verhaal van Jaap Brand die nu met Autisme ten Top zich inzet voor mensen met autisme.

Beide boeken zijn aanraders omdat het inspirerend is om te lezen hoe anderen hun probleem hebben opgelost of een lastige situatie aanpakken en het geeft je energie om zelf ook aan de slag te gaan. Beide boeken zijn verkrijgbaar in de boekhandel of via BOL en uiteraard via de uitgever.

Autipower! door Herman Jansen en Betty Rombaut

Succes met je ADHD! door Remko Idema en Herman Jansen