Hoezo Anders – Hoezo ik – What's happening?

0

Een tijdje geleden kregen we een mailtje van Alex de Vos. Hij complimenteerde Hoezo Anders met ons harde werk en wilde graag met ons kennismaken. Alex heeft veel ervaringen binnen het speciaal onderwijs, de sociale werkplaats en begeleid wonen vanwege zijn beperking. Hij is een enorme doorzetter en heeft zijn leven goed op de rit kunnen krijgen. Zijn ervaring en kennis wil hij graag inzetten om jongeren met een beperking te helpen iets van hun leven te maken en daarmee is dat zijn missie geworden. Eerlijke en reële kansen krijgen in de toekomst!

Hoezo Anders is het helemaal eens met Alex. Alex heeft veel contacten opgebouwd, ook in de politiek en had in december een gesprek met Diederik Samsom van de PvdA. Alex heeft een prachtig dossier gemaakt. Hij heeft aan de Tweede Kamerleden verteld over onze stichting en zijn dossier aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit dossier wordt meegenomen in de voorbereidingen voor de Participatiewet*). Wij mogen zijn dossier met jullie delen en het is echt een mooi document geworden vol kostbare ervaringen waar we lessen uit kunnen trekken. Ook onze Anne (managementassistente bij de stichting) komt terug in het dossier met haar blog over haar ervaring als wajongere. Wij denken dat de politiek de stem van ervaringsdeskundigen goed kan gebruiken. Dus als je wilt reageren of ook je ervaring wilt delen of doorgeven…laat het ons weten via [email protected]

Hier vind je het dossier van Alex de Vos: DOSSIER__MET_EEN_BEPERKING_TOCH_EEN_MOOIE_TOEKOMST_12-12-12_2E_KAMER.pdf

*) Wat is de Participatiewet?

In de Participatiewet voegt het kabinet de Wet werk en Bijstand, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong samen. Je kunt hier meer lezen over de plannen.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/re-integratie/participatiewet-bevordert-re-integratie