Hoezo Anders – Hoezo ik – What's happening?

0

Mijn naam is Dennis, ik ben 26 jaar en door de spierziekte Duchenne rolstoelgebonden. Aanvankelijk wilde ik heel graag met het vliegtuig naar Zuid-Afrika maar de manier waar op dat nu gaat maakt dat helaas onmogelijk! Ik besloot om via de Amerikaanse website ‘Change.org’ een online petitie te maken voor een rolstoelplaats in het vliegtuig, om zo politici, vliegtuigfabrikanten en maatschappijen wereldwijd te overtuigen van het belang van rolstoelplaatsen. Bij elke ondertekening stuurt ‘Change.org’ automatisch een e-mail naar een paar belangrijke personen zoals meneer Blecher van Boeing en mevrouw Kroes van de Europese Commissie. 

Op dit moment heb ik 2600 ondertekeningen uit diverse werelddelen: de Verenigde Staten, Japan, India, Indonesië, Australië en Zuid-Afrika. Ondertekenaars geven op de website aan waarom ze de petitie ondertekenen, ze geven bijna allemaal hetzelfde antwoord: reizen met het vliegtuig is door hun rolstoelgebondenheid een ramp!

Mijn oplossing

Er is een oprijplaat nodig om in het vliegtuig te komen en een speciale rolstoelplaats, waar een handbewogen of elektrische rolstoel wordt vastgezet via een taxifixatie. En een kleine container in het laadruim, waarin de medische hulpmiddelen zoals een tillift en een douchestoel worden ingeladen en vervoerd. Tot slot vooraf geïnstrueerde bagagemedewerkers die zorg dragen voor de medische hulpmiddelen zodat de vliegtuigmaatschappij kan garanderen dat de spullen onbeschadigd aankomen.

Wil jij ook dat Dennis slaagt in zijn missie?! Teken de petitie via de website ‘Change.org’:

http://www.change.org/petitions/please-make-airplanes-wheelchair-accessible