Hoezo Anders – Hoezo ik – Thema van de Maand

0

Iedere maand zetten wij een thema centraal. Een onderwerp waar jij mee te maken hebt of zou kunnen krijgen (of juist liever niet). Door dat thema te kiezen kunnen we wat dieper op een onderwerp in gaan en ook anderen vragen wat hun ervaringen zijn.

Mijn verhaal

Wekelijks vind je op onze site een nieuw interview. We vragen dan iemand het hemd van het lijf over zijn of haar dromen, waar je zoal tegenaan loopt met een (niet-zichtbare) beperking of chronische ziekte en vooral wat er goed gaat en hoe. Heb jij ook wat aan. En als we toch bezig zijn, vragen we meteen wat zijn/haar ervaring is met het thema van de maand.

Bloggers

Onze bloggers schrijven elke maand over hun ervaringen met het thema. En wil je meer van de bloggers weten? Ze hebben bijna allemaal een eigen blogsite. Kun je ze nog beter leren kennen!

Thema’s 2013

In januari was het thema #pesten. Lekkere start van het nieuwe jaar (not) maar wel nodig. Het gebeurt gewoon nog te vaak. En waarom eigenlijk? Dinsdag 5 februari was het zelfs anti-pest dag. We hopen zo dat het helpt. In februari #verslaving. Je vind de meeste verhalen nog op de site bij verslaafd en zo Vervolgens hebben we het over #seks en relaties gehad. We sloten maart af met een uitgebreid interview met Marc de Hond die het land rondtoert met de Lulverhalen. April was de maand van het zelfbeeld. Mei stond natuurlijk in het teken van werken, met als hoogtepunt ons DenkAndersDebat op 29 mei! 

Thema van de maand: #vakantie

Als je een beperking hebt, heeft dat gevolgen voor alle aspecten in je leven. Dus ook op je vrije tijd en vakantie. Hoe fijn is vakantie als je ziek bent? Hoe zorg je ervoor dat je toch een te gekke tijd hebt? Wij geven je tips en delen ervaringen van jongeren, tijdens onze 'vakantiemaand’. 

Ook je verhaal delen? Mail [email protected] 

In augustus starten we met het thema #brusjes   

Hoe is het om een gezonde broer of zus te hebben voor jou? Hoe is het voor jouw broer of zus om rekening te houden met jouw beperking of ziekte. We praten met de schrijfster van het Brussenboek van Anjet van Dijken. En je kunt er alles over lezen in de interviews en de artikelen van onze redactie. Zelf je ervaringen delen? Mail de redactie!