Hoezo Anders – Hoezo label

0

Soms is het handig om te zeggen dat je zoiets als een beperking hebt, maar eigenlijk wil je gewoon 'normaal’ zijn. Je zit dus helemaal niet te wachten op een lijst met afkortingen en de toelichting wat je allemaal niet kan. En waarschijnlijk weet je ook al heel lang dat er heel veel (minder) beroemde mensen zijn die (zo weten we nu) ook een label hebben (of hadden).

Bijvoorbeeld Einstein, Mohamed Ali, Bill Gates en in Nederland bijvoorbeeld Jochem Myjer, Tycho Gernandt en nog vele anderen.

Een dame die zo op het eerste oog geen zichtbare handicap heeft, is Aimee Mullins (ze heeft geen onderbenen en heel bijzondere protheses). Aimee heeft een zeer indrukwekkende TED-Talk gehouden over 'disabled’/gehandicapt zijn. Ze is atlete en inmiddels ook een veelgevraagd mannequin en actrice in de Verenigde Staten en maakt heel mooi duidelijk dat door haar ‘ongeluk’  in haar werkelijkheid nieuw talent kon worden aangeboord. Een prachtig verhaal dat je zeker zal inspireren! Kijk op TED.com of YouTube! Maar we zijn ook zeer onder de indruk van Marlou van Rijn! 

Stop labeling kids is een mooi filmpje dat liever inzoomt op wat je wel kunt! Check het hier  

Meer filmpjes (hoe is het om zo’n stoornis te hebben): 

Victoria Koblenko praat met Gaby over haar depressie
Bas Muijs praat met Suzanne die een bloedfobie heeft
Georgina Verbaan praat met Nick die schizofrenie heeft

Birgit Schuurman praat met Dennis die ADHD heeft

En check ook de verhalen op onze site…hoe gaan andere jongeren om met hun beperking/ziekte maar vooral wat doen zij om hun dromen waar te maken? Je leest het op HOEZO IK

En als zij het ver konden schoppen dan kan jij het toch ook? Maak een lijst met jouw kwaliteiten! Zo zijn dyslectici vaak creatief, innovatief en slim. Mensen met ADHD kunnen goed multitasken en alles vanuit een breed perspectief bekijken, terwijl een autistische aanleg vaak detailgerichtheid, precisie en perfectionisme met zich meebrengt. MKB Nederland maakte er zelfs een paar flyers van voor werkgevers…kijk hier wat je er voor jezelf uit kunt halen.