Hoezo Anders – Hoezo label – Links & info

0

Er zijn wel duizenden boeken, websites en artikelen over ADHD, ASS, LVG en alle andere labels met afkortingen. Dat gaan we hier dus niet over doen. Een paar suggesties (en heb je ergens iets gevonden wat hier niet tussen staat, laat het ons weten!):

www.balans-digitaal.nl

www.brainwiki.nl

www.autisme.nl

www.impulsdigitaal.nl 

Een site met een overzicht van allerlei boeken www.patientervaringsverhalen.nl

Jacob Klomstra kreeg pas op zijn 60e de diagnose ADHD. Hij bracht een paar jaar geleden een boek over zijn leven uit: Wat is die jongen druk.nl.

Een interessante blog over alles wat te maken heeft met Autisme Spectrum Stoornissen, AD(H)D, Pedagogiek en meer: http://ameesing-ameesing.blogspot.com.

Leefwijzer is de grootste internet community over het leven met een handicap of chronische ziekte in Nederland en België. Handig om regelmatig even te kijken dus: www.leefwijzer.nl

Interview met dr. Helma Koomen van de Universiteit van Amsterdam over het effect van de persoonlijke relatie tussen  leerkracht en leerling en de invloed die dat heeft op leren en prestaties van de leering. Koomen zegt in dit interview in Balans Magazine 2011: 'Je zult zien dat niet ieder kind een label hoeft te krijgen’.