jaarverslag en zo – Stichting Hoezo Anders

0

DenkAndersDebat
Op dinsdagavond 31 maart organiseerde Hoezo Anders het 10e DenkAndersDebat. Deze keer waren we te gast in Oegstgeest op de Leo Kannerschool. Op de school zitten voornamelijk leerlingen met (een vorm van) autisme. De school wil samen met de gemeente en werkgevers zijn uiterste best doen om de jongeren een kans te bieden bij een gewoon bedrijf. Gasten waren deze keer werkgevers en enkele kamerleden.

Het 11e DenkAndersDebat was op woensdag 11 november in Haarlem. Samen met Bedrijf & Samenleving organiseerden we een geweldige middag in Het Patronaat met verschillende werkgevers, natuurlijk Emma at Work, gemeente Haarlem, heel veel jongeren en muziek door jongeren van jongerencentrum Flinty’s. De presentatie was in handen van Frenk van der Linden en Jasper (16). Het DenkAndersDebat is mogelijk door donaties van verschillende organisaties.

Scholenproject Hoezo Anders Onze ambassadeur Tim vertelde op een reguliere middelbare school hoe het is om ADHD te hebben. Dat wordt dan meteen gecombineerd met een optreden natuurlijk! Ook vertellen jongeren met een niet-zichtbare aandoening of ziekte regelmatig aan zowel leerlingen als docenten hoe het is en wat ze nodig hebben in de klas. Zijn deze leerlingen nu echt zo anders? Bedoeling is kennismaken en voorlichting geven hoe het is om te leven met een beperking.

Dit concept kan mede dankzij een bijdrage van een particuliere stichting verder worden ontwikkeld.