Kimberley

0

Vertel je verhaal

U kunt voor uitdagingen komen te staan ​​die u nog nooit eerder heeft gezien. Hoe je omgaat met baanverlies tijdens een pandemie is iets dat, wanneer we weer normaal worden, een bron van grote trots zal zijn.

Besteed bijzondere aandacht aan je sollicitatiebrief, je cv en de manier waarop je jezelf voorstelt aan een virtueel sollicitatiegesprek – je zoekstrategie moet een duidelijk en meeslepend verhaal vertellen dat uitlegt wie je bent en wat de beweegredenen zijn om weer aan het werk te gaan.

Praat niet over uw financiële motieven – dit is een realiteit waarvan de meeste werkgevers zich al bewust zijn.

lavorare-online-6827029Praat liever over uw professionele motivaties en doelen. Leg uit waarom je op dit punt in je carrière een baan zoekt en deel je doelen voor dit jaar. Vertel over je verleden en je heden en leg uit hoe die je ertoe hebben gebracht bepaalde keuzes te maken op de werkvloer.

Lees ook: COVID-19-bronnen.Bouw je virtuele netwerkVoorbij zijn de dagen van het ontmoeten van een tutor voor koffie of het benaderen van een tussenpersoon met een stapel visitekaartjes.

In 2020 kan online netwerken een fundamenteel element zijn om je volgende baan te vinden, om nog maar te zwijgen van het feit dat je je netwerk noodzakelijkerwijs moet blijven ontwikkelen in overeenstemming met de social distancing-maatregelen.

Neem via e-mail contact op met voormalige collega’s, vrienden en docenten en stel voor om een ​​videogesprek te voeren. Deel dan, net alsof het een live match is, jouw verhaal en vraag om advies op basis van hun ervaringen uit het verleden.

Welke trends hebben ze opgemerkt in de branche?

lavoro-da-remoto-e-produttivitacc80-4-tecniche-pratiche-7669029Welke impact heeft de pandemie op hen en hun huidige werkgever? Leg duidelijk uit wat voor soort hulp of advies je nodig hebt, zoals het krijgen van een interne verwijzing bij hun bedrijf of het krijgen van feedback op je begeleidende brief.

  • Over het algemeen is de kans groter dat mensen die in staat zijn om te helpen, werkzoekenden helpen tijdens een pandemie dan onder normale omstandigheden.
  • Vergeet ten slotte niet om deze relaties te koesteren. Hiermee laat je je contactpersoon zien dat je een dankbaar en betrouwbaar persoon bent.

Stuur binnen 24 uur een bedankmail met daarin alles wat nuttig kan zijn voor deze persoon om u te helpen, zoals een korte paragraaf die u kunt gebruiken voor het maken van virtuele presentaties in uw naam.

Breid uw professionele vaardigheden en kennis uit

lavorare-da-casa-700x420-8133570Als je de tijd en het verlangen hebt, overweeg dan om je in te schrijven voor online cursussen om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om de baan te krijgen die je wilt. In verschillende sectoren, van horeca en reizen tot financiën en commercie, zijn de vacatures afgenomen.

Als uw branche in de problemen zit, is dit het moment om te beoordelen of u nog steeds tevreden bent met uw keuze. Als je dat niet bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om opleidingsmogelijkheden te verkennen op andere gebieden die voor jou interessant zijn.

  • Als je in je huidige branche wilt blijven, overweeg dan de relevante vacatures om meer te weten te komen over de vaardigheden en kwalificaties waar nu veel vraag naar is.
  • Als je financiële problemen hebt, zijn er verschillende opties tegen betaalbare prijzen of zelfs helemaal gratis: zoek online of vraag advies aan mensen in je netwerk of in je interessegebied.
  • Geavanceerde opfriscursussen, online certificeringen en cursussen om specifieke vaardigheden te verwerven, vereisen minder investeringen dan een geavanceerde graad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in