Marc evers

0

Focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit

Op dit moment zijn veel mensen op zoek naar werk. Als u werkloos bent, is het gebruikelijk om in paniek te raken en te solliciteren op een vacature waarvoor u zelfs maar op afstand gekwalificeerd bent. Probeer deze drang te weerstaan.

Een winnende strategie om de juiste baan voor u te vinden, is om u alleen te concentreren op datgene waar u op dit moment controle over heeft, zoals het opbouwen van de juiste relaties om kansen te vinden die bij uw vaardigheden passen.

shutterstock_714563788-830x625-2028246Kandidaten met een verwijzing hebben meer kans om een ​​baan aangeboden te krijgen dan mensen die blind solliciteren – in plaats van te solliciteren zonder criteria, focus je op een paar vacatures waar je je echt geschikt voor voelt.4 redenen om een ​​baan met een lager salaris te overwegen

Er zijn andere factoren dan loon die u kunnen overtuigen om een ​​baan aan te nemen. Hier zijn enkele redenen om een ​​baan te overwegen die minder biedt dan een werkloosheidsuitkering of uw pre-pandemische baan.

  • Het kan makkelijker zijn om een ​​baan aangeboden te krijgen als je al een baan hebt. Potentiële werkgevers kunnen kandidaten die al een baan hebben aantrekkelijker vinden, ongeacht hoeveel ze verdienen.
  • Terwijl je werkt, blijf je je vaardigheden aanscherpen en nuttige ervaringen aan je cv toevoegen om je een voorsprong op andere kandidaten te geven.

Het kan je andere carrièremogelijkheden bieden.

lavoraredacasa12-iviaggidimonique-6893535Zelfs als de baan waarvoor je bent aangenomen onder je kwalificaties ligt, kun je nog steeds groeien binnen het bedrijf. Vraag uw potentiële werkgever of er doorgroeimogelijkheden zijn en of u in de toekomst een hoger salaris kunt verdienen of meer prestigieuze functies kunt vervullen.

4 redenen om een ​​jobaanbieding af te wijzen als je een WW-uitkering ontvangt

  • Een baan weigeren op een moment dat er weinig plaatsen beschikbaar zijn, zal voor veel mensen een echte uitdaging zijn, maar soms is het noodzakelijk.
  • Als u momenteel werkloos bent, volgen hier enkele redenen om een ​​baanaanbieding af te wijzen.
  • Het voldoet niet aan uw financiële behoeften. Van alle vacatures is volgens Indeed Hiring Lab die voor functies met de hoogste salarissen het meest gedaald.

Het niet hebben van een baan kan een enorme klap zijn voor je gevoel van eigenwaarde, dus het is begrijpelijk dat je je gedwongen voelt om een ​​baan aan te nemen die je wordt aangeboden.

Als je echter een aanbod accepteert met het enige doel om een ​​baan te krijgen, kun je op de lange termijn alleen ontevreden zijn over de richting die je carrière is ingeslagen, vooral als het salaris lager is dan dat van je vorige baan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in