Marlie – Stichting Hoezo Anders

0

Marlie (20) heeft een bloedziekte, hierdoor is ze snel vermoeid. Ze wil graag lerares worden en zit inmiddels in het tweede jaar van de pabo. Door haar doorzettingsvermogen en omdat ze de opleiding zo leuk vindt, houdt ze dat vol, ondanks dat het zwaar is.

Wat heb je en wat houdt dat voor jou in je dagelijks leven in? Ik heb een bloedziekte. Mijn beenmerg maakt wel rode bloedcellen aan, maar mijn lichaam breekt ze meteen weer af. Tegelijkertijd heb ik ook een te kort aan witte bloedlichaampjes. Ik ben daardoor heel snel vermoeid en ik heb een lage weerstand. Ik krijg om de twee weken een medicijn via een infuus. Hiervan kan ik niet beter worden, maar mijn situatie blijft dan wel stabiel.

In 2010 heb ik helaas de meningokokkenbacterie gekregen. Deze bacterie draagt iedereen bij zich, maar door mijn medicatie is er een verhoogde kans dat hij toeslaat. Ik werd te laat behandeld en heb daardoor twee dagen erg kritiek gelegen in het ziekenhuis. Waarschijnlijk heb ik hierdoor ook een hersenvliesontsteking gehad en daar heb ik concentratie- en geheugenproblemen aan overgehouden.