onze missie – Stichting Hoezo Anders

0

Hoezo Anders is een stichting die zoveel mogelijk jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte wil helpen om makkelijker hun weg te vinden in de maatschappij. Hoezo Anders wil meer bekendheid en begrip voor deze jongeren en ze inspireren hun dromen te realiseren.

Visie
Iedere jongere verdient z’n eigen proces en z’n eigen zoektocht en het is goed te weten dat er een plek is waar je niet anders bent. Waar je niets hoeft uit te leggen. Waar je antwoorden vindt waar je echt iets mee kunt. Waar je jongeren vindt die zich net als jij niet altijd begrepen voel(d)en en daar geen genoegen mee nemen. Je vindt er jongeren die keihard werken om hun dromen waar te maken. Jongeren die het verschil willen en kunnen maken omdat ze inmiddels weten wat hun talenten zijn. Hoezo Anders faciliteert en is dé plek waar je geïnspireerd wordt om je eigen verantwoordelijkheid te nemen op een krachtige manier voor je eigen toekomst.

Missie Het is onze missie om jou te inspireren je dromen waar te maken. We bieden je tools en informatie waarmee je jouw mogelijkheden kunt ontdekken en kunt leren hoe je (ook) met je aandoening kunt omgaan. Je krijgt tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om jezelf te ontwikkelen, hoe je je opleiding met succes kunt afronden, hoe je passend werk kunt vinden, krijgen en houden en natuurlijk info & tips over alle thema’s die in jouw leven een belangrijke rol spelen. Allemaal in een omgeving waar herkenning en erkenning centraal staan, waar je ontmoetingen met andere jongeren en jongvolwassenen kunt hebben en waar je ervaring en kennis kunt uitwisselen wanneer en waar jij dat wilt. De stichting werkt nauw samen met andere organisaties, zorgt ervoor dat jij makkelijker je weg in de maatschappij kunt vinden en zet zich in om meer begrip in die maatschappij te creëren voor jouw behoefte en wensen.

Wij focussen op wat jij wél kan, faciliteren en empoweren zodat je zélf de regie kunt nemen en je eigen droom kunt leven.