redactie – Stichting Hoezo Anders

0

Op onze site kun je regelmatig een nieuw interview vinden; we reizen stad en land af om jou te kunnen inspireren met mooie verhalen. Bovendien houden wij jou op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor jou en geven je info over onze projecten. Onze redactieleden weten waar ze het over hebben.

De redactie

Lilian Madern – hoofdredacteur
Lilian heeft Communicatie gestudeerd, maar kwam er na haar studie achter dat journalistiek meer haar ding is, omdat ze een passie heeft voor schrijven. Ze ziet het als haar missie om stigma’s rond psychische aandoeningen bespreekbaar te maken en let er bij Hoezo Anders op dat er genoeg aandacht is voor zowel psychische als lichamelijke beperkingen. Ze heeft bij ons twee jaar werkervaring opgedaan als redacteur en blogger; als hoofdredacteur wil zij verder groeien in haar redactionele vaardigheden en onze website nog mooier maken!

Kristine Nooder – redacteur
Kristine is 20 jaar oud en studeert Mediaredactie aan het Mediacollege in Amsterdam, waar ze ook woont. Naast schrijven is ook filmen en het concepten ervan haar passie en dat doet ze dan ook veel op haar opleiding. Kristine is social media fanaat en laat graag de wereld zien wat ze beleeft. Op zijn tijd vindt ze het leuk om een drankje te pakken op het terras of een dansje te doen bij een festival. Daarnaast heeft ze zelf een chronische hartaandoening, dus ze vindt het ook wel prettig om af en toe gewoon helemaal niks te doen.

Mariam Bah – redacteur
mariam-187x280-3057838Mariam is geboren met een zeldzame spierziekte, namelijk centronucleaire myopathie. Dit ziet zij gelukkig niet als een beperking die haar tegenhoudt om te doen wat ze graag zou willen. Momenteel zit ze op een mytylschool in Huizen waar zij 4/5 havo doet. Als ze daarmee klaar is, wil Mariam psychologie studeren. Schrijven is altijd heel belangrijk geweest voor haar en het werkte vooral als uitlaatklep. ‘Uit je hoofd, op het papier’, zoals ze altijd maar zegt. Bij Hoezo Anders hoopt ze nog meer haar schrijverskant te ontdekken en daar later misschien ook wel iets mee te gaan doen.

Aranka van Lindert – redacteur
Al vanaf haar jongere jaren schrijft Aranka graag gedachtes van zich af. Op dit moment is ze tweedejaars studente Journalistiek en Communicatie. Kort na de geboorte is ontdekt dat Aranka een zeldzame lichamelijke beperking heeft, namelijk het syndroom van Goltz-Gorlin. Door een afwijking in het X-chromosoom zijn haar linkerbeen en -arm niet volledig ontwikkeld. Links draagt ze een onderbeenprothese. Aranka wordt blij van inspirerende verhalen en ze wil zelf ook graag ervaring opdoen in het creëren van bijzonder geschreven verhalen. Schrijven voor Hoezo Anders doet ze dan ook heel graag!

Marrit Postma – redacteur
Marrit is sinds haar twaalfde slechtziend. Ze wilde altijd al iets doen met schrijven en is zich nu meer gaan richten op redactiewerk. Dit doet ze voor Oogvereniging Jongeren en Studenten en nu ook voor Hoezo Anders. Ze wil mensen met een beperking stimuleren iets te gaan doen met hun talenten en schrijven over mensen die niet bij de pakken zijn gaan neerzitten. Ze vindt het belangrijk dat mensen zien wat iemand met een beperking allemaal nog wel kan en wil inspirerende verhalen schrijven over deze mensen. Marrit blogt op http://augustbutterfly.wordpress.com/

img_1665-kopie-21-200x300-4285037Claire Jas – redacteur
Claire is studente journalistiek. Ze is gek op muziek en bezoekt in haar vrije tijd zoveel mogelijk concerten en festivals. Claire is erg ambitieus en droomt ervan later aan verschillende tijdschriften mee te werken. Het zijn de verhalen achter de mensen die haar inspireren, de lezer hun verhaal kunnen vertellen is wat schrijven voor haar interessant maakt. Claire woont samen met haar vriend en hondje, studeert en schrijft daarnaast met veel plezier voor Hoezo Anders.