Sanne giesen

0

Dit zijn tips die 30-40 jaar geleden werkten

Toen de arbeidsmarkt heel anders was en er meer werkgelegenheid was voor iedereen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval: als je dezelfde tips blijft toepassen, is het vinden van een goede baan als het zoeken naar de speld in een hooiberg.

1625377531-0-boom-di-offerte-di-lavoro-online-156mila-in-3-mesi-20-del-precovid-7539570De geheimen om snel een baan te vinden, ongeacht uw huidige situatie, bleven voorbehouden aan degenen die honderden of duizenden euro’s zouden kunnen besteden aan persoonlijk advies… Tot nu toe.

Stefano, zeg je me dat ook ik snel een baan kan vinden?Ja, het pad dat ik voor je heb uitgestippeld, zal je stap voor stap begeleiden om de krachtigste strategieën te ontdekken om werk te vinden, ongeacht je huidige situatie.

Je hoeft alleen maar mijn technieken, die nog nooit eerder in Italië zijn onthuld, te implementeren in een cursus voor het publiek, waarin je een stap-voor-stap schema leert, gemakkelijk te volgen, waarin ik je aan de hand zal begeleiden tijdens het proces van het opstellen van het curriculum, het onderzoeken van geschikte bedrijven en het indienen van de sollicitatie en het sollicitatiegesprek. Bovendien nog veel meer.

Als je een baan hebt die je niet bevalt, of je streeft naar promotie, dan leer je deze technieken ook in jouw situatie toe te passen (je start zelfs in een voordelige functie).
Wat is dit 'geheim’ om een ​​baan te vinden waar je het over hebt?

Je vraagt ​​je nu vast iets af als

o-636580-6972044„Stefano, ik begrijp dat je methode werkt, maar over welke technieken heb je het om effectief werk te vinden, zelfs als ik geen ervaring heb?”

Om deze vraag te beantwoorden, moet u eerst één ding begrijpen: de werkgever neemt niet de beste kandidaat aan, maar degene die zij als de veiligste beschouwen. Wat betekent het?

Mensen nemen beslissingen op basis van emoties. Het maakt niet uit of je directeur bent van een multinational, elke man of vrouw op deze planeet beslist altijd op basis van emoties en hun eigen onbewuste.

Er zijn talloze wetenschappelijke studies om dit te bewijzen.

Om aangenomen te worden, moet je dus het onbewuste van de werkgever overtuigen, wat per definitie irrationeel is en maar één ding nastreeft: zekerheid. Deze aanleg werd honderdduizenden jaren geleden gevormd, toen veiligheid essentieel was om te overleven, en gaat nog steeds door.

vario-649342-610x431-8950302Er zijn een aantal technieken, die alleen bekend zijn bij een paar professionals in het veld, om een ​​recruiter over te halen (bijna hypnotiseren) om je aan te nemen door deze zwakte uit te buiten.

  • Dit zijn allemaal onbewuste technieken waar de werkgever geen verdediging tegen heeft, en je kunt ze vervolgens manipuleren zoals je wilt.
  • Zelfs als u een andere kandidaat tegenkomt die duidelijk meer ervaring heeft dan u voor die baan, als u de werkgever ervan overtuigt dat u de veiligste keuze bent, zullen ze u elke keer opnieuw aannemen.
  • Om dit te bereiken moet je niet-intuïtieve technieken gebruiken, die niet gebaseerd zijn op ervaring of studies, maar op overtuigingstechnieken die dichter bij psychologie, marketing en NLP liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in