schoolprojecten – Stichting Hoezo Anders

0

plaatje-300x215-2163286Hoe ziet je toekomst er uit als je een beperking hebt of chronisch ziek bent, speciaal onderwijs hebt gevolgd en geen netwerk hebt? We horen van een flinke groep jongeren geweldige voorbeelden dat het lukt hun droom te realiseren. Helaas horen we ook van heel veel jongeren dat het niet lukt om school af te maken of die leuke baan te krijgen.
Wat kan de school daarin betekenen?

Hoezo Anders heeft een aantal projecten geïnitieerd en uitgevoerd om jongeren te helpen bij beroepsoriëntatie, positieve beeldvorming, vergroten zelfvertrouwen, voorlichting en begeleiding naar vervolgopleiding, stage of werk. Wilt u een van deze projecten bij u op school uitvoeren? Neem contact met ons op! Via [email protected] of bel 06 – 41496627.

mentorproject
Gun een leerling een mentor die helpt zijn/haar doelen te realiseren en de leerling begeleidt naar vervolgopleiding, stage of werk. Kijk hier voor meer informatie.

denkandersdebat
Deze informatieve en inspirerende bijeenkomst wordt georganiseerd samen met jongeren. Werkgevers en jongeren wisselen aan tafel ervaringen en ideeen uit om aan het werk te komen en te blijven ondanks die beperking. Kijk hier voor meer informatie.

beroepsoriëntatie – denkanders
Welk beroep past echt bij je en wat doe je dan de hele dag? Wie kun je dat beter vragen dan iemand met dat beroep? Leerlingen maken interviews en maken hun eigen magazine of documentaire over hun droomberoep. Kijk hier voor meer informatie.

durf te dromen workshop
Een workshop geleid door iemand met een beperking die de leerling uitdaagt over zijn/haar (weggestopte) droom na te denken en hoe je die droom toch kunt realiseren…ook als je een beperking of een chronische ziekte hebt. Kijk hier voor meer informatie.

Interesse? Neem contact met ons op. We kunnen samen kijken hoe de projecten passen in het onderwijsprogramma. Stuur een mail of vul hier het contactformulier in.