seks&zo – Stichting Hoezo Anders

0

Natuurlijk gaat dit niet alleen over seks, maar we hebben nu wel je aandacht! Misschien wil je ‘gewoon’ vrienden worden met iemand, maar durf je niet die ‘grote’ stap te maken om contact te leggen. Of heb je allerlei kriebels (vlinders ja!) in je buik en ben je bang afgewezen te worden. Maar ook als je wel seks wilt en nog niet weet hoe. Of die ervaring al hebt en je afvraagt of dat het was. Of juist meer wilt…

De site Sense legt heel veel uit over alle thema’s rond liefde en seks. En hoe praat je over seks als je een ziekte of beperking hebt?

We geven je graag extra info zodat je helemaal op de hoogte bent. Steeds meer jongeren worden online verliefd op iemand die ze nog nooit ontmoet hebben. In het volgende artikel lees je wat feiten over internetliefde.

Tips & Tricks 1. Ga Skypen! Dit is het bewijs of je met de echte persoon (waar je foto’s van hebt gezien) aan het praten bent. 2. Als iemand steeds smoesjes heeft om niet te bellen of te Skypen, ga dan na of dit logisch is en of je niet aan het lijntje gehouden wordt. 3. Kijk afleveringen van Catfish op MTV. Dit is zeker de moeite waard en je krabt je hierdoor nog wel een keer achter de oren over je internetliefde. 4. Als je geskyped hebt en dit blijkt wel je ‘liefde’ te zijn, doe dan geen gekke dingen. Ga niet op aandringen van diegene dingen doen waar je niet achter staat. Zoals je kleding voor de webcam uittrekken. Je weet nog steeds niet of die persoon met wie je chat eerlijk is. Hij/zij kan buiten het beeld bijvoorbeeld een camera vast hebben en jouw striptease vastleggen en vervolgens op YouTube gooien. Dat wil niemand! Er zijn ook opnameprogramma’s waarmee je Skype gesprekken kunt filmen via je computer!! Houd dus je lichaam voor jezelf en voor intieme momenten en de computer is géén intiem moment!

5. Als je uiteindelijk afspreekt met je internetdate, doe dit dan op een openbare plek. Zoals een kroeg of een koffietent. Hierdoor kunnen er geen ongewenste dingen gebeuren. Als uiteindelijk toch alles koek en ei is, is het natuurlijk hartstikke mooi als er een echte relatie uit voort kan komen. Eén op de vijf online daters vindt uiteindelijk een echte relatie. Let dus tot die tijd goed op wat je doet en met wie je praat op internet, maar ontneem jezelf er niet van om een leuke tijd te hebben met iemand.