Tourette on tour

0

Hoofdstuk 1: De winnende mentaliteit

Ontdek waarom de juiste mentaliteit het verschil maakt tussen aanwerving en eeuwigdurende werkloosheid. Leer de gevaren van de „box-mentaliteit” en hoe je eruit kunt komen.

2018_curriculum-6897733De 'job status quo’-theorie, waarom het slecht voor je is en hoe je het kunt verslaan.    De enige variabele (onder uw controle) tussen de „gelukkigen” die werk vinden en de „ongelukkigen” die werkloos blijven.

Hoe je in 6 maanden een ervaren professional wordt, zonder ooit te hoeven werken.    Wat is een specialisatie, waarom is het een pas voor elke baan, hoe je die krijgt en er het beste van maakt.Hoofdstuk 2: De werkgever begrijpen

De enige 2 redenen waarom een ​​werkgever iemand in dienst neemt.    De gouden regel om een ​​geweldig curriculum vol ervaringen te hebben.    Een eenvoudige en effectieve techniek om de gever de eerste keer dat je hem ontmoet te hypnotiseren.

De enige fout waardoor je meteen een hekel krijgt aan elke werkgever (gemaakt door ongeveer 50% van de mensen).  Waarom je de werkgever moet vertellen dat je vroeg of laat gaat stoppen (en hoe je dat goed doet).

De 8 onbewuste vragen die je moet beantwoorden om aangenomen te worden

Curriculum senza esperienza: come farloHoofdstuk 3: de vooronderzoeksfase  Hoe u de kosten van het zoeken naar werk kunt verlagen (het kan u honderden euro’s besparen).

Een systeem om op de meest effectieve manier in contact te komen met duizenden werkgevers.    Hoe u kunt begrijpen welke bedrijven in uw regio personeel aannemen.    Hoe je het meeste uit je diploma haalt (velen maken deze eenvoudige maar zeer ernstige fout).

  • Hoe sectoren te vinden die ondanks de crisis explosief groeien (en blijven aannemen).
  • Hoe werkgevers uit vrije wil contact met u kunnen opnemen met de „journalistiektechniek”.
  • Want allereerst moet je werk zoeken op de slechtste plek die je kent.
  • De 3 belangrijke verschillen tussen online werk zoeken en „live”.

Hoe u bedrijven kunt vinden die in uw regio huren.Module 3: Contact opnemen met werkgeversHeb je ooit het gevoel gehad genegeerd te worden door werkgevers?Doe er alles aan om jezelf zichtbaar te maken, maar niet eens de schaduw van een antwoord.

De telefoon zwijgt als een vis, de brievenbus is spinnenwebben.

Je bent gaan geloven dat je niet genoeg ervaring hebt om hun aandacht te trekken, of het is de schuld van de economie, of niemand neemt iemand aan in jouw omgeving.Maar de werkelijkheid is heel anders…

5 abilità per avere successo nel lavoro | TalentBlogIn werkelijkheid stelt u uzelf op de verkeerde manier voor aan werkgevers.

Als niemand u terugbelt, komt dat omdat u niet overtuigend genoeg was om contact met hen op te nemen.Met de juiste technieken, die ik je in deze module leer, leer je op te vallen bij werkgevers en ze je terug te laten bellen voor een gesprek.

Zelfs als u niet over de vereiste werkervaring voor die baan beschikt: als een werkgever „ten minste 1 jaar ervaring in de sector” vereist, is er een eenvoudige maar effectieve techniek om u toch de baan te bezorgen (hint: 90% van de werkgevers wil weet niet eens wat „ervaring” betekent).Je zult zoveel voorstellen hebben, dat je het moeilijk zult vinden om ze allemaal bij te houden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in