volg je hart! | Stichting hoezoanders

0

Iedereen heeft een doel in het leven, daarom wil iedereen ook een weg vinden naar datgene wat zij willen doen, dat kan natuurlijk van alles zijn. Hetgene wat je daarbij nodig hebt is doorzettingsvermogen. Als je iets wil, moet je je niet door anderen laten tegenhouden, maar dat is wel een probleem. Er kunnen mensen zijn die je tegen willen houden, niet per se omdat ze je dwars willen zitten, maar omdat ze je willen beschermen tegen jezelf.

ellis_maart2014-186x280-2483375In stappen naar jouw droom
Datgene wat je wil bereiken, kun je ook wel je droom noemen. De weg die je om je droom te bereiken bewandelt is ook jouw weg naar succes. Ik wil dat handicap niet gezien wordt als een beperking, maar juist als middel om succesvol te zijn. Door je handicap ga je anders denken en op een andere manier iets bereiken. Zo werkt dat ook bij mij. Ik wil jonge kinderen, of ze nou een beperking hebben of niet, het gevoel geven dat ze er mogen zijn, dat ze niet moeten opgeven en juist moeten vechten voor zichzelf. Dat is het moment waarop ik er zeker van was dat ik mijn HBO-opleiding wilde gaan doen. Je moet kleine stapjes nemen, omdat je dan zeker weet of het goed gaat komen.

Ik weet dat het soms eerst alleen maar slechter kan gaan, voor je hier uiteindelijk profijt van hebt. Ik weet ook als geen ander hoe het is als je omgeving je plannen afkeurt, omdat het “te zwaar” voor je is. Maar als je iets zo graag wilt, dan is het nooit te zwaar, hoeveel het ook van jezelf zal vergen. Uiteindelijk zal je er beter uitkomen!

When everyone else says you can’t, determination says,”YES YOU CAN.”
En zoals de bovenstaande quote is, is het leven. Niet opgeven, je doel voor ogen houden en doorgaan, dat is de sleutel tot succes. En het werkt, ik weet het zeker! Vroeger was er niet zo veel hoop voor mij, er werd gezegd dat ik niet zou kunnen praten of lopen en al helemaal niet op HBO-niveau zou kunnen studeren. Maar dan kijk ik nu eens naar mijzelf en dan weet ik dat ze ongelijk hebben gehad. Inmiddels ben ik zelfs met mijn autorijbewijs bezig.

Ik vind het heerlijk om mensen hun ongelijk te bewijzen, dat is een van mijn doelen. Ik heb zoiets van: “Geloof je niet in mij? Dan zal ik je ongelijk bewijzen!” Het belangrijkste is om je vastberadenheid te houden en om in jezelf te geloven, dat het goed komt. Zo heb ik al mijn studiepunten van mijn eerste semester gehaald en mijn studieloopbaancoach verbaasd. Mijn grote tip is dus, volg je hart, dan kom je vanzelf uit waar je wil zijn!