werk&zo – Stichting Hoezo Anders

0

Je wilt graag je eigen geld verdienen. Maar zonder werkervaring is het lastig om aan een baan te komen. Wat zijn je kansen als je ook nog een (niet-zichtbare) beperking hebt? Als het echt niet lukt, is er de Wajong, maar er zijn ook bedrijven die rekening willen houden met jou…’t is wel even zoeken.

Wat wil ik?
Als je wilt gaan werken, is het prettig als je weet wat voor werk je graag doet, in welk soort bedrijf je wilt werken en waar. Wil je één bepaalde taak of juist meer afwisseling? Waar ben je goed in? Misschien weet je al wat je wilt verdienen? Bedenk goed wat voor werk je graag doet.

Wat kan ik?
Het verschil tussen willen en kunnen is vaak groot. Het is goed om voor jezelf goed op een rijtje te hebben wat je wel en niet kan. Als je aan het werk gaat is het handig om dit voor jezelf in beeld te hebben zodat de werkgever ook weet waar hij/zij rekening mee moet houden. Om inzicht te krijgen in wat jouw mogelijkheden zijn en waar je grenzen liggen kun je verschillende tests doen. Op internet of bijvoorbeeld door het volgen van een cursus. Vraag ook hoe anderen dat doen. Check de interviews op onze site bijvoorbeeld!

Solliciteren: wat zeg je wel/niet?
Waar je in eerste instantie (bijvoorbeeld bij je sollicitatie) al tegenaan loopt: vertel je wel of niet dat je een beperking of chronische ziekte hebt? Bij eigenboontjes vind je informatieve boekjes over werken met. De boekjes kosten 5 euro, exclusief verzendkosten. Maar zijn ook te downloaden. Ook op de site eigenbenen.nu vind je daar veel info over!

Handige tips van het DenkAndersDebat
Tijdens het DenkAndersDebat dat Hoezo Anders 2x per jaar organiseert, denken de deelnemers actief mee en verzamelen wij Tips & Tricks! Bijvoorbeeld: zet social media in als je een baan zoekt! Check hier de tips en wanneer het DenkAndersDebat bij jou in de buurt is!

Inspiratie Je werkt gemiddeld 50.000 uur in je leven… dan wil je toch een baan die bij je past en waar je je talent in kwijt kunt?

Zij helpen je verder!Bij Emma at Work helpen ze jou. Emma at Work is een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een lichamelijke chronische ziekte of beperking en bemiddelt naar een vakantiebaan, bijbaan of vaste werkplek.