wonen&zo – Stichting Hoezo Anders

0

Waar wil je wonen en wat heb je nodig? Eigenlijk is er van alles mogelijk. Van beschermd tot begeleid tot helemaal zelfstandig. Je kunt zelfs allerlei elektronische snufjes in je huis laten installeren (zoals alarmsystemen of automatische systemen die een apparaat aan/uit zetten of deuren open en dicht doen). In de stad, op een (zorg)boerderij, midden in de woonwijk, groot of klein. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf op zoek gaan naar een huis om daar met anderen te gaan samenwonen of zelfs een heel nieuw huis laten bouwen!

Samen met anderen krachten bundelen en financiën vergaren om zelf een woonvorm op te richten? Het Landelijk Steunpunt Wonen adviseert, ondersteunt en behartigt de belangen.

In de praktische hulpgids ‘Hoe werkt dat?’ over zelfstandig wonen vind je allerlei onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je zelfstandig gaat wonen. Van zoeken tot verhuizen. Maar ook geldzaken, schoonmaken, eten en koken, boodschappen doen komen allemaal aan de orde in dit boek. Kijk bij bol.com voor meer info.

Op de site van opeigenbenen.nu vind je een lijst met allerlei mogelijkheden en tips over wonen en woonvormen. Het lijkt soms wat veel op fysieke beperkingen in te gaan maar haal er gewoon uit wat op jou van toepassing is.

Wat moet je allemaal regelen als je een nieuwe woning hebt? Deze infographic met 7 stappen van PrizeWize kan je helpen.