Hoezo Anders – Zo anders – Werk en zo

0

Je wilt graag je eigen geld verdienen. Maar zonder werkervaring is het lastig om aan een baan te komen. Wat zijn je kansen als je ook nog een (niet-zichtbare) beperking hebt? Als het echt niet lukt, is er de Wajong, maar er zijn ook bedrijven die rekening willen houden met jou…’t is wel even zoeken.

Wat wil ik?

Als je wilt gaan werken, is het prettig als je weet wat voor werk je graag doet, in welk soort bedrijf je wilt werken en waar. Wil je één bepaalde taak of juist meer afwisseling? Waar ben je goed in? Misschien weet je al wat je wilt verdienen? Bedenk goed wat voor werk je graag doet. Is dat één bepaalde taak of wil je meer afwisseling?

Wat kan ik?

Het verschil tussen willen en kunnen is vaak groot. Het is goed om voor jezelf goed op een rijtje te hebben wat je wel en niet kan. Als je aan het werk gaat is het handig om dit voor jezelf in beeld te hebben zodat de werkgever ook weet waar hij/zij rekening mee moet houden.
Om inzicht te krijgen in wat jouw mogelijkheden zijn en waar je grenzen liggen kun je de makkekaart
invullen. Dit is een instrument waarmee je inzicht krijgt in je mogelijkheden en grenzen, hoe je die moet managen, hoe je duurzaam en optimaal kunt werken en hoe je dit integreert in je leven met een functiebeperking en/of chronische ziekte.

Waar je in eerste instantie al tegenaan loopt: vertel je het wel of niet? Bij Crossover maakten ze een paar boekjes om met je mee te denken wat er zoal bij komt kijken. De boekjes kosten 5 euro, exclusief verzendkosten. Maar zijn ook te downloaden. Kijk op de site van Crossover.  

Tijdens het Denk Anders Event in juni maakten de deelnemers een lijst met tips als je werk zoekt. Je kunt de lijst DENK ANDERS-ANDERS DOEN hier downloaden!

Over ondernemen gesproken: Anne, Lindsy en Yvette lieten zich niet tegenhouden door hun beperking. Lees hier hun verhaal. Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens op JongOndernemen.

Ook op de site opeigenbenen.nu vind je veel tips over werk vinden, krijgen en houden.Wil je weten hoe het zit met alle regelingen? Kijk dan hier

Zij helpen je verder!

Bij Emma at Work helpen ze jou. Emma at Work is een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een lichamelijke chronische ziekte of beperking en bemiddelt naar een vakantiebaan, bijbaan of vaste werkplek. Kijk op de site wat Emma at Work voor jou kan betekenen: www.emma-at-work.nl

Kijk ook eens voor informatie op de site van Stichting Grenzeloos Onbeperkt. Zij doen onderzoek om de kwaliteit van leven van chronisch zieken en mensen met een fysieke beperking te verbeteren.

Kost het je moeite om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek? Vind je solliciteren moeilijk omdat je al een aantal afwijzingen hebt gehad? Heb al een lange tijd geen baan gehad? Onbegrensd Talent geeft je net dat duwtje in de rug wat je nodig hebt. Kijk op de site van Onbegrensd Talent! 

www.sollicitatieinfo.nl geeft een heleboel informatie over alles rondom het hele sollicitatieproces. Wil je iets weten over de perfecte brief, hoe je je het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek of hoe je je cv kan perfectioniseren? Neem dan eens een kijkje op de website.